somme
logo

home_button

nieuws_button

levensloop_button

trenchart_button

projecten_button

contact_button

Site in ENGLISH Site in 't NEDERLANDS

AMSTERDAM
12 november – 20 december 2008

11 november 2008 (herdenking van negentig jaar Wapenstilstand) was de aanleiding om een nieuwe tentoonstelling te organiseren, getiteld "The Passion des Soldaten": de veertien staties van de Kruisweg van Jezus, door middel van koperreliëfs getransponeerd naar het lijden en de dood van de Soldaat in de Eerste Wereldoorlog.

Plaats: kerk "De Krijtberg", Singel 448 in Amsterdam (verlengde Bloemenmarkt – bereikbaar per tram, lijnen 1,2 en 5, halte Koningsplein)
Openingsuren: dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag: van 13.30 tot 17 uur

IEPER
15 juli – 28 augustus 2007

Negentig jaar na de Derde Slag om Ieper heb ik, dank zij het bestuur van het In Flanders Fields Museum, de kans gekregen om de veertien staties van de Kruisweg van de Soldaat tentoon te stellen op een bijzonder zinvolle locatie, namelijk de Sint-Maartenskatredraal in Ieper.

Catalogus

De veertien kruiswegstaties die ik heb gesmeed om het verband uit te drukken tussen de verhalen van het lijden van Jezus en de ervaringswereld van de christelijke soldaat in de Eerste Wereldoorlog zijn op een heel betekenisvolle plaats tentoongesteld, namelijk de Sint-Maartenskathedraal in Ieper. De tentoonstelling liep tijdens de maanden juli en augustus 2007 en werd georganiseerd door het In Flanders Fields Museum. De titel van de tentoonstelling waarvoor een overzichtcatalogus werd gemaakt, was: "The Passion des Soldaten".

Simone_leurs_tentoonstelling_in_Belgie

Simone_leurs_tentoonstelling_in_Belgie